Přejít k hlavnímu obsahu

Dočasné zastavení aktualizací systému a softwaru

redakce 19.12.2012
info ikonka
Zdroj:

Aktualizace jsou dost důležité a mezi základní bezpečnostní pravidla Chipu patří i pravidelné záplatování. Přesto může nastat situace, kdy potřebujete tyto aktualizace alespoň na nějaký čas vypnout – například pokud cestujete do zemí, kde je bezdrátové připojení drahé.

Globální deaktivace všech automatických aktualizací v jednotlivých aplikacích má dvě nevýhody. Především není jednoduché ji správně nastavit a také se později může stát, že ji v některé aplikaci nelze později aktivovat.

Řešením je použití programu Update Freezer (najdete ho na www.updatefreezer.org), který dokáže zmiňovanou situaci vyřešit snadno a rychle. Po spuštění staženého „exe“ souboru se objeví aplikace, která vám přehledně zobrazí stav vašich aktualizací a umožní jejich „pozastavení“. Kromě operačního systému Windows se program také „stará“ o Adobe Acrobat, Adobe Flash, Firefox, Google, Javu nebo Skype. Pro zablokování aplikací stačí u vybrané položky kliknout na „Disabled“. U klíčových programů a u operačního systému doporučujeme zvolit možnost „Notify only“, která vás na klíčové aktualizace upozorní a tak umožní stáhnout z bezpečnostního hlediska klíčové záplaty.

 

 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme