Přejít k hlavnímu obsahu

Přístup k jednotlivým instancím Exploreru

redakce 19.09.2013

Konzervativnější uživatelé ve Windows stále používají oblíbené „dvouoknové“ souborové manažery typu „Total Commander“, nováčci si ale většinou rychle zvyknou na práci s Windows Explorerem.

Tento program má však celou řadu nevýhod. Například pokud kopírujte data mezi více lokacemi, je přepínání mezi nimi nepraktické. Typickým problém je to, že klávesová zkratka [Alt]+[Tab] přepíná mezi všemi okny, při kopírování by ale bylo praktičtější přepínat jen mezi okny Průzkumníka. Existuje však trik, jak tuto vlastnost obejít.

Vzhledem k tomu, že Windows 7 seskupují v hlavním panelu tlačítka několika instancí jedné aplikace, objeví se v hlavním panelu například jediné tlačítko Průzkumníka nezávisle na počtu otevřených oken. Toho lze ale využít: Při stisknuté klávese [Ctrl] klikejte v hlavním panelu levým tlačítkem myši na tlačítko pro Průzkumníka. Při každém kliknutí aktivují Windows jinou instanci programu a přenesou ji do popředí. Jiné spuštěné aplikace přitom operační systém ignoruje. Tento postup funguje se všemi aplikacemi seskupenými v hlavním panelu.

 

 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme