Přejít k hlavnímu obsahu

Řešení problémů s montáží a instalací

redakce 21.09.2013

Náruživí hráči musí čas od času vyměnit svoji grafickou kartu za výkonnější model, který je schopen provozovat moderní hry v plném rozlišení a se všemi detaily. Než se pustíte do nákupu nové karty, dobře si zkontrolujte svůj počítač, zda je schopen novou kartu pojmout.

Počítač musí být dostatečně rozměrný, aby se do něj karta (často vybavená masivním chladičem) vůbec mechanicky vešla, a také jeho základní deska musí mít slot, do kterého se karta instaluje. Zkontrolujte tedy, zda kartě nebude překážet chladič procesoru nebo nainstalované disky a mechaniky. Jinak by s instalací neměl být problém – sběrnice PCIe se používá už dlouho. Má však mnoho revizí. Zkontrolujte tedy dokumentaci ke své základní desce a zjistěte si, jestli karta poběží na plný výkon a zda využijete všechny její možnosti.

Počítejte také s tím, že karta může vyžadovat dodatečné napájení. Podívejte se na svůj napájecí zdroj, zda je vybaven i napájením vhodným pro grafické karty. Pokud se přesvědčíte o tom, že s instalací nebudou problémy, pusťte se do toho. Po montáži vás však čeká ještě další práce – musíte se zbavit starých ovladačů předešlé grafické karty (můžete využít specializovaných nástrojů na odstraňovaní ovladačů) a nainstalovat nové ovladače – nejlépe aktuální z webu výrobce grafické karty. Pokud budete chtít celkově zvýšit výkon svého počítače, můžete přistoupit k celkové reinstalaci svého operačního systému, čímž problém se starými ovladači vyřešíte také.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme