Přejít k hlavnímu obsahu

Vyřešte sami problém s klávesnicí

redakce 18.09.2013

Klávesnice je jednou z nejrobustnějších komponent, kterými se může osobní počítač pochlubit. Každá klávesa standardní klávesnice by měla vydržet nejméně sto tisíc úderů, aniž by došlo k jejímu poškození. Přesto se často můžete setkat s tím, že klávesnice nefunguje tak, jak má.

Problémy si většinou způsobí sám uživatel, protože do klávesnice se dostane například prach, drobky, vlasy, cigaretový popel, tekutiny… Seznam látek, které se časem mohou objevit v prostoru mezi klávesami, by byl skutečně dlouhý. Všechny tyto látky mohou poškodit mechaniku nebo způsobit problémy s kontakty.

Budete-li mít s klávesnicí problémy, zkontrolujte nejprve, zda je dostatečně nabitá baterie (v případě bezdrátové klávesnice), zda není poškozený kabel nebo zda nemá klávesnice nějaký viditelný defekt. Poté vypněte počítač, odpojte klávesnici, obraťte ji a důkladně vyklepejte, aby z ní volné částečky mohly vypadnout. V dalším kroku můžete pro vyčištění použít vysavač s nástavcem na čalounění. Případné nečistoty na povrchu kláves můžete odstranit běžným navlhčeným ubrouskem.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme