Přejít k hlavnímu obsahu

Zjištění detailních informací o systému

redakce 18.09.2013

Máte-li s počítačem problémy a obrátíte se o pomoc na odborníky, budete potřebovat podrobnější informace o počítači a jeho systému. Základní data lze zjistit pomocí klávesové zkratky [Windows] + [Pause], ty jsou ale pro podrobnější analýzu nedostačující.

Naštěstí však existuje celá řada nástrojů, které vám potřebné informace rychle a zdarma poskytnou. Patří mezi ně například bezplatný program System Spec (najdete ho třeba na www.slunecnice.cz/sw/system-spec/). Výhodou tohoto programu je i skutečnost, že ho lze používat bez  nutnosti instalace – můžete ho tak nosit s sebou na USB a používat bez problémů i na jiných počítačích.

Ovládání programu je jednoduché, výsledky jeho „zkoumání“ lze tisknout, kopírovat do schránky, nebo dokonce exportovat do souboru. Kromě globálního přehledu nabízí v menu »View« také podrobné informace o jednotlivých oblastech hardwaru či softwaru – najdete zde například »Memory info«, »CPU info« nebo »BIOS info«. K některým důležitým kategoriím lze také přistupovat přímo z horního panelu. V něm rovněž najdete několik ikon, které umožní rychlý přesun do systémových složek (například ke Správci zařízení).

 

 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme