Přejít k hlavnímu obsahu

iPad 2 bude úžasný

redakce 19.01.2011
info ikonka
Zdroj:

Prý bude mít čtyřnásobné rozlišení displeje a k tomu čtyřnásobný grafický výkon.

iPad 2 byl uveden 2. března. Některé z dohadů níže se nepotvrdily, jiné ano.
Níže pokračuje původní článek lednový…


iPad 2 bude nejspíše uveden začátkem dubna, prý první nebo druhou dubnovou sobotu; to bude totiž rok po uvedení iPadu původního, a Apple své novinky uvádívá v ročních cyklech. Představen by však možná mohl být už za několik týdnů…

Potvrdí-li se dohady, iPad 2 bude úžasný, a své soupeře zanechá na čas v prachu daleko za sebou. Ale tady v Česku z toho dlouho nic mít nebudeme, nýbrž budeme čekat, a čekat, a čekat… jako jsme čekali na iPad původní. iPad 2 se prý po první tři měsíce bude prodávat jen v USA, a teprve v červenci 2011 se dostane do dalších zemí, ale možná nejprve jen do těch největších.

iPad 2 bude mít displej, jaký jste ještě neviděli: počet obrazových bodů bude oproti prvnímu iPadu čtyřnásobný — zdvojnásobený v každém rozměru na 2048 × 1536 pixelů. Při velikosti displeje to dá rozlišení 260 pixelů na palec, a ty by se tedy měly zhruba už od vzdálenosti kolem 40 cm slévat v dokonalý, nepixelovaný obraz, jako se děje u iPhonu 4 na vzdálenost, řekněme, kolem 30 cm. Apple tomu říká „Retina display“, tedy vlastně „sítnicový displej“, ježto sítnice průměrného člověka na zmíněnou vzdálenost již více nerozliší.

Video v takovém rozlišení potřebuje pořádný výkon, a ten dodá nový systém na čipu, pro který se očekává označení A5 (namísto nynějšího A4). Měl by v něm být dvoujádrový ARM Cortex A9 a dvoujádrové GPU PowerVR SGX543MP2. Video v plném HD (1080p) prý poběží jak po másle.

Nový iPad má mít kameru vepředu i vzadu, má mít zdířku na karty SD, a vypadá to, že bude vybaven také zdířkou Mini DisplayPort (mDP). Poběží na něm nejspíše iOS 4.3, který je nyní v betě.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme