Přejít k hlavnímu obsahu

Začínáme se správci hesel

Radek Kubeš 09.11.2023
Zdroj: GettyImages

Naše hesla jsou často příliš krátká, velmi jednoduchá, opakovaně používaná, a navíc je máme napsaná někde na papírku. Jinak je snadno zapomeneme.

Chip 04/2024: Co většina odborníků doporučuje pro větší bezpečnost? Jednoznačně používání správce hesel. Pokud to již děláte, tak vám gratulujeme – patříte k menšině zodpovědných uživatelů. Mnoho lidí si totiž stále zapisuje svá hesla někam na papír. 

Pokud se teď smějete, tak vězte, že ani toto není ta nejhorší strategie. Ještě větší problém je, když si uživatelé vystačí s jedním heslem pro všechny webové služby nebo používají nejjednodušší řetězce znaků, jako je „heslo“ nebo „12345678“. Problém mohou nastat i v případě, když budou hesla uložena jen v jednom zařízení – typicky v mobilním telefonu. Když se ztratí nebo se rozbije, o všechny přístupové údaje přijdete. Nehledě na to, že je nutné hesla pracně přepisovat, pokud použijete jiné zařízení – třeba počítač, nebo přejdete například z Chromu na Firefox. A výsledek? Začnete používat jednoduchá a stále stejná hesla. 

Ukážeme vám, jak to můžete snadno změnit a zlepšit zabezpečení vašich dat, když začnete používat správce hesel. Vše se dočtete v dubnovém Chipu. Je v prodeji od 27. 3.

Další témata Chipu 04/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme