Přejít k hlavnímu obsahu

EasyFirewall 2024

Martin Kučera 16.05.2024
Zdroj: Chip

EasyFirewall zdokonaluje bránu firewall ve Windows, optimalizuje nastavení i použitelnost, upozorňuje v případě abnormalit a nabízí tak nejvyšší možnou úroveň zabezpečení. Plná verze - Chip 06/2024.

Pokud se obtížně orientujete v nastavení firewallu ve Windows, můžete pro jeho kontrolu a optimalizaci použít EasyFirewall.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Aplikace EasyFirewall není samostatná brána firewall, ale užitečné uživatelské rozhraní pro složitou bránu firewall systému Windows, která je již součástí počítače. EasyFirewall zobrazuje seznam aplikací, které získaly oprávnění k odesílání dat na internet nebo k přijímání dat z něj. Pokud se některá aplikace pokusí získat další práva, která předtím neměla, dozvíte se o tom v reálném čase a můžete se sami rozhodnout, zda nová pravidla chcete povolit. Několika kliknutími myši můžete také měnit již stávající pravidla připojování programů k síti. Například některé programy vyžadují pro aktivaci přístup k internetu, ale ve skutečnosti poté přístup k síti už nepotřebují, proto jej můžete zakázat. Easy Firewall používá dialogové okno, které bez jakéhokoli technického žargonu vysvětluje, co které nastavení znamená. Nicméně je zde stále určitá křivka učení, která je spojena s úrovní obeznámení uživatele se správou brány Windows Firewall. Praktickou funkcí je "Panic mode": Jedním kliknutím myši lze okamžitě přerušit všechna internetová připojení. Je to dokonce rychlejší než například odpojení počítače od sítě pomocí nastavení sítě Windows. Pokud máte podezření, že jste napadeni, je to užitečná funkce. Pomocí tohoto programu dosáhnou i začátečníci solidních výsledků v zabezpečení počítače. Ovšem pokud chcete opravdu porozumět detailním nastavením firewallu ve Windows, jde o celkem náročnou disciplínu pochopení funkcí síťového provozu.

Plnou verzi programu EasyFirewall 2024 v ceně 600 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a update. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce června 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.abelssoft.com

Důvodem pro použití programu EasyFirewall je netransparentní povaha brány firewall ve Windows. Ta pracuje téměř neviditelně podle předem definovaných pravidel a jako uživatel nevíte, které aplikace komunikují s internetem.

Pomocí průvodce bránou firewall nastavte pravidla a sami rozhodněte, které aplikace smějí komunikovat s internetem, ať už příchozí nebo odchozí, a které by se neměly připojovat vůbec.

Ochrana v reálném čase vás okamžitě informuje a dá vám vědět, jakmile si aplikace udělí povolení k dalšímu připojení k internetu. Lze zvolit různé režimy a přepínat mezi komfortním a maximálním zabezpečením.

Zpráva SonicWall Cyber Threat Report 2022 ukazuje, jak důležitá je optimalizovaná brána firewall. Například v roce 2021 bylo nahlášeno celkem 623 milionů útoků ransomwaru. Tato čísla ukazují, že je důležitější než kdy jindy přesně vědět, jaká spojení do vašeho počítače přicházejí a odcházejí, a moci se sami rozhodnout, které aplikace mohou navázat spojení s internetem a které považujete za podezřelé nebo nebezpečné.

Služba EasyFirewall zjednodušuje obsluhu brány Windows Firewall, která jinak funguje převážně automaticky. Pro mnoho lidí to může být zbytečné - brána Windows Firewall obvykle zvládá svou práci dobře, ale pro technicky zdatnější uživatele by mělo být poučné zjistit, které programy vůbec navazují síťová připojení a jak to dělají.

Všechny plné verze na Chip DVD 06/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme