Přejít k hlavnímu obsahu

Srovnávací test: Nejlepší powerbanky

Michal Bareš 17.05.2024
Zdroj: Getty Images

Pokud často cestujete, potřebujete zásobu energie v podobě kvalitní powerbanky. Otestovali jsme 30 modelů s kapacitou od 10 000 mAh do 30 000 mAh a zkoumali nabíjecí výkon, opravdovou kapacitu a dobu nabíjení

Chip 06/2024: Stejně jako kapesní nůž patří powerbanka do kategorie zařízení, která majitel ocení vždy jen tehdy, když je v danou chvíli nezbytně potřebuje. V případě přenosných powerbank se většinou  jedná o okamžik, kdy dojde šťáva vašeho nezbytného pomocníka, chytrého telefonu. Nemusí tomu tak být, protože malé mobilní baterie dokážou standardní mobilní telefon nabít dvakrát až třikrát a dobré powerbanky budou mít i po třetím dobití telefonu stále ještě trochu energie v zásobě.

Abychom zjistili jejich reálné kvality, přinesli jsme do laboratoře 30 současných modelů s kapacitou 10 000 mAh a více. Zaměřili jsme se na powerbanky od populárních výrobců i na oblíbené neznačkové produkty. Dobré mobilní baterie mají obvykle několik USB portů, z toho alespoň jeden s USB-C konektorem, který by měl podporovat i funkci Power Delivery. Nejdůležitějším parametrem je maximální výstupní výkon. Vítěz testu dokonce dosahuje výkonu 140 wattů a umožňuje tak dobíjení notebooků. U cenového tipu je tato hodnota jen 22,5 wattu, což nezní jako kdovíjaká hodnota, ale v praxi to pro středně náročné používání stačí.

Pokud se tedy chcete dozvědět, jaká powerbanka se nabíjí nejrychleji a které zabere plné dobití dokonce 15 hodin, kompletní test včetně výsledkové tabulky najdete v Chipu 6/2024.

Další témata Chipu 06/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme