Přejít k hlavnímu obsahu

Nero AI Video Upscaler PRO

Martin Kučera 13.06.2024
Zdroj: Chip

Nero AI Video Upscaler PRO představuje snadnou cestu, jak vylepšit starší nebo nepříliš vydařené videozáběry se zapojením umělé inteligence. Plná verze - Chip 07/2024.

Chcete dodat nový lesk starým videozáběrům v nízkém rozlišení? Nebo třeba vylepšit nenahraditelné záběry převedené do počítače z analogových zdrojů?

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Nero AI Video Upscaler PRO je program pro zlepšení kvality videozáznamů s pomocí technologie umělé inteligence, která má v tomto případě za úkol co nejlépe dopočítat chybějící obrazová data. Program se bude hodit každému, kdo chce jen pouhými několika kliknutími myší vylepšit videa například převedená do počítače z VHS kazet, která nutně mají na dnešní poměry zcela nevyhovující rozlišení. To samé ale platí i pro videa z DVD, která na dnešních televizích s rozlišením 4K také nenadělají mnoho parády. Nástroj Nero AI Video Upscaler PRO proto nabízí možnost upscalování videí na dvou až čtyřnásobek jejich původního rozlišení, přičemž zároveň odstraňuje šum a zachovává nejjemnější detaily. Nasazení technologie AI proto v tomto případě může vést k výrazně lepší kvalitě obrazu, než jakou poskytují původní videozáběry. Typickými příklady použití aplikace Nero AI Video Upscaler PRO jsou proto především stará rodinná videa, kterým chcete vdechnout nový život. Pokudse chystáte digitalizovat VHS videa, můžete k převodu do počítače použít například Nero Recode Stick nebo obdobu AVerMedia TV DVD EZMaker 7 apod.

Pro vylepšení videí pomocí umělé inteligence nabízí Nero AI Video Upscaler PRO hned tři různé modely AI. Model „Rychle“ je vhodný pro počítače bez grafické karty s čipem Nvidia, který by jinak vylepšení videa významně podpořil. Režim „Animace“ je ideální pro staré animované filmy nebo pokud chcete u běžného filmu dosáhnout kresleného efektu. Nejlepší výsledky pro vaše nejdůležitější videa poskytne model „Realistický“, pokud jej zároveň doplníte předvolbou „Upscale na“ s hodnotou „7680×4320 (4×)“. Video v nízkém rozlišení (640 × 480 nebo 720 × 576 bodů) pak bude mít kvalitu blízkou videozáznamům na Blu-ray discích.

Roční plnou verzi programu Nero AI Video Upscaler PRO v ceně 1 900 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce července 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.nero.com

Když spustíte program Nero AI Video Upscaler PRO, klikněte na volbu „Import videa“ abyste mohli zvolit soubor s videem určeným k vylepšení. Pak zvolíte parametry vylepšení a můžete si nechat vygenerovat třísekundový náhled videa po úpravách pomocí AI.

Dříve než necháte umělou inteligenci dopočítat obrazové body pro zvýšení rozlišení vašeho videa, měli byste si vybrat použitý model, zvolit výsledné rozlišení a případě změnit kodek pro enkódování výsledného videa. Pak klikněte na tlačítko „Náhled“ a počkejte na vygenerování ukázky videa.

V „Nastavení“ najdete velmi důležitou předvolbu hardwarové akcelerace, kterou je potřeba aktivovat, aby program Nero AI Video Upscaler PRO zapojil do hry nejen procesor vašeho počítače, ale také výkonný čip grafické karty. Vylepšení videí pak bude probíhat výrazně rychleji.

Nero AI Video Upscaler PRO určitě není jediným softwarovým produktem z dílny Nero, který pro své funkce využívá možnosti technologie umělé inteligence. Zvýšení rozlišení a další vylepšení fotek řeší aplikace Nero AI Image Upscaler, zatímco portrétní fotografie vylepšuje Nero Face Beautifier. S aplikací efektů a precizním retušováním snímků pomáhá Nero AI Photo Editor a řadu funkcí na vylepšení fotek i videí poskytují také webové a mobilní aplikace pod značkou Nero.

Všechny plné verze na Chip DVD 07/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme