Přejít k hlavnímu obsahu

SwifDoo PDF Pro 2

Martin Kučera 13.06.2024
Zdroj: Chip

Aplikace SwifDoo PDF je použitelná nejen jako prohlížeč, ale především jako editor obsahu PDF dokumentů a nástroj na jejich převody do jiných formátů. Plná verze - Chip 07/2024.

Běžně můžete v prohlížeči PDF dokumentů nanejvýš vkládat komentáře a značky. Na opravdové úpravy obsahu PDF souborů potřebujete specializovaný nástroj.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

V programu SwifDoo PDF Pro najdete bohatou sadu nástrojů na vytváření i úpravy dokumentů v univerzálním formátu PDF, stejně jako jejich převody do dalších běžně používaných formátů. Obsah existujících PDF dokumentů umí SwifDoo PDF rozložit na jednotlivé součástky (textové bloky, obrázky, odkazy atd.) a následně umožní jejich úpravy, stejně jako vkládání zcela nového obsahu – jako jsou obrázky nebo textové bloky. Dále můžete upravovat i ostatní vlastnosti PDF dokumentů, jako jsou metadata popisující obsah PDF souborů, stejně jako jsou k dispozici funkce na změnu pořadí, otáčení, vkládání nebo vyjímání jednotlivých stránek PDF dokumentů. A připravena je například i funkce na převod obsahu PDF dokumentů na prostý text, se kterým můžete dále pracovat třeba ve Wordu. SwifDoo PDF dále umí vložit do PDF dokumentů vodoznak, změnit pozadí jejich stránek a opatřit je digitálním podpisem (pokud vlastníte příslušný certifikát). Velmi užitečná může být i funkce na kompresi PDF souborů, která se hodí především u PDF dokumentů s velkým množstvím obrázků, jejichž velikost potřebujete zmenšit třeba před odesláním e-mailem.

Funkce jsou na pásu karet rozděleny logicky a přehledně. Po otevření dokumentu ve formátu PDF můžete začít pracovat s funkcemi na jeho prohlížení („View“), komentování a revidování („Annotate“), úpravy jeho textového a obrazového obsahu („Edit“), převod obsahu do jiných formátů („Convert“), práci se stránkami a jejich pořadím („Page“) a například i jejich šifrování („Protect“). Na kartě „Share“ pak nechybí funkce na přímé odeslání PDF dokumentu v příloze e-mailu nebo jeho nahrání do cloudových úložišť Dropbox a Disk Google.

Roční plnou verzi programu SwifDoo PDF Pro 2 v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce července 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.swifdoo.com

Aplikace SwifDoo PDF může sloužit jako prohlížeč PDF dokumentů, ale její funkce na úpravy souborů v tomto univerzálním formátu jsou mnohem užitečnější. Najdete je přehledně roztříděné pod jednotlivými záložkami na pásu karet v hlavním okně programu.

V editačním režimu detekuje SwifDoo PDF jednotlivé textové bloky a grafický obsah PDF dokumentů a umožní s nimi pracovat. Snadno tedy můžete upravovat textový obsah dokumentů – jen pozor na to, abyste měli k dispozici příslušný font.

Velmi užitečné funkce najdete na kartě „Convert“. Nachází se zde nástroje na převod dokumentů ve formátu PDF na soubory pro Word, Excel či PowerPoint, nebo konverzi na obrázky a stránky v HTML. Výsledek konverze záleží především na struktuře obsahu zdrojového PDF dokumentu.

Výrobce programu SwifDoo PDF nabízí i šikovné internetové služby – určené konkrétně na převod souborů ve formátu PDF do různých jiných formátů. Konkrétně jde o převod PDF na dokumenty pro zpracování ve Wordu, Excelu nebo PowerPointu, dále o konverzi na obrázky, do formátu používaného v CAD aplikacích a také do podoby HTML stránek. Úspěšnost konverze závisí vždy i na struktuře a formátování výchozího PDF dokumentu.

Nově je také do SwifDoo PDF integrovaná funkce na automatické překládání textů v PDF mezi mnoha různými světovými jazyky. Pro použití této funkce je ale potřeba předplatit si zvolený počet stránek (např. 100 stránek vyjde asi na 180 korun. A samozřejmě nemohou chybět ani funkce podporované umělou inteligencí. SwifDoo PDF umí ve spolupráci s ChatGPT například kontrolovat gramatiku textů v dokumentech nebo shrnout obsah rozsáhlých dokumentů. Potřebujete k tomu ale placenou verzi ChatGPT Plus, která stojí asi 450 korun měsíčně.

SwifDoo PDF existuje také v podobě mobilní aplikace, díky které můžete prohlížet a editovat dokumenty ve formátu PDF také ve svém smartphonu nebo tabletu s Androidem, stejně jako v iPhonech či iPadech.

Všechny plné verze na Chip DVD 07/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme