Přejít k hlavnímu obsahu

AWZ Screen Recorder 2

Martin Kučera 13.06.2024
Zdroj: Chip

S nástrojem AWZ Screen Recorder lze do souboru s videem snadno zaznamenat veškeré dění na pracovní ploše nebo v jednotlivých oknech programů. Půlroční verze - Chip 07/2024.

K záznamu videokonferencí, videí z hraní her nebo třeba filmů z internetových archívů a streamovacích služeb budete potřebovat vhodný nástroj.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Aplikace AWZ Screen Recorder je všestranným a velmi výkonným nástrojem na pořizování videozáznamů z celé pracovní plochy, její zvolené části nebo z libovolné spuštěné aplikace. Díky tomu si můžete nahrávat třeba streamy z internetových videoarchívů, samozřejmě včetně služeb, které jinak ukládání streamovaných videí neumožňují. Další využití programu AWZ Screen Recorder najdete třeba při záznamu videokonferencí, webinářů a dalšího obsahu, který byste si rádi uchovali, stejně třeba jako při záznamu z počítačových her, ke kterému pak už nebudete potřebovat žádné jiné specializované nástroje. Při nahrávání obrazu můžete zaznamenávat jak zvuk přímo z dané aplikace, tak i komentář namluvený do mikrofonu připojeného k počítači. Navíc je také možné zaznamenávat video z webové kamery a pořizovat statické snímky celé pracovní plochy nebo jen vybrané části či okna.

Půlroční plnou verzi programu AWZ Screen Recorder 2 můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Běžná cena ročního předplatného programu AWZ Screen Recoder je necelých 1 400 korun. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce července 2024.

Půlroční verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.awzware.com

Ovládání programu AWZ Screen Recorder je velmi snadné. Stačí si je zvolit oblast záznamu a zdali budete nahrávat i se zvukem z aplikací a/nebo mikrofonu. Pokud máte k dispozici i webkameru, může AWZ Screen Recorder nahrávat i z tohoto zdroje a připraveny jsou i předvolby pro záznam ze streamovacích služeb.

Přímo ze seznamu pořízených záznamů můžete vyvolat další funkce programu AWZ Screen Recorder. Jde především o jednoduchý videoeditor, skrytý pod tlačítkem s ikonou nůžek, ve kterém lze rychle odstřihnout nepotřebné části videozáznamu.

Další funkce programu AWZ Screen Recorder najdete pod nabídkou „Quick Tools“. Kromě zmíněného videoeditoru jde také o „Video Compressor“, který zmenší datovou velikost souboru s videozáznamem a „Denoiser“ na potlačení šumu v obraze i zvuku.

Po spuštění nahrávání červeným tlačítkem „REC“ se v oblasti záznamu nejprve zobrazí odpočet a teprve poté záznam opravdu začne. Ukončit nebo pozastavit jej můžete pomocí tlačítek na plovoucím panelu, který se během záznamu zobrazí, nebo můžete použít klávesy [F3] a [F4]. AWZ Screen Recorder pak záznam uloží a nabídne vám i funkce na jeho základní úpravu a kompresi jeho velikosti.

Všechny plné verze na Chip DVD 07/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme