Přejít k hlavnímu obsahu

Grafické karty pro hráče

Pavel Trousil 17.06.2024
Zdroj: Výrobce

Dva špičkoví výrobci AMD a Nvidia nás lákají na revidované verze svých současných grafických procesorů. Otestovali jsme je a ukážeme vám, jakou pozici si nové modely v segmentu grafických karet (vyšší) střední třídy vydobyly.

Chip 07/2024: Loňský rok byl ve většině evropských zemí pro herní průmysl úspěšný. Dobře se prodávají hry, ale i některé hardwarové komponenty. Do drahých grafických karet se ale hráčům moc investovat nechtělo. Oživení v toto směru by mohly přinést nové grafické karty střední třídy. Oba hlavní výrobci lákají zákazníky na modernizované modely, které slibují vyšší výkon za jen o málo vyšší ceny.

Pro otestování přepracovaných modelů a jejich porovnání s předchozími kartami z aktuální řady tedy hovořilo mnohé. Právě to jsme udělali a sestavili jsme žebříček celkem 14 grafických karet. Nejlevnější je také náš cenový tip: Sapphire Pulse Radeon RX 7600 Gaming . Na nejvyšším stupni skončil náš vítěz testu, Asus TUF GeForce RTX 4090. Proč jsme vybrali zrovna tyto karty a jak jsou na tom ty ostatní, se dozvíte v červencovém vydání Chipu.

Další témata Chipu 07/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme