Přejít k hlavnímu obsahu

Automatické zálohování vašich dat

Radek Kubeš 09.11.2023
Zdroj: GettyImages

Když bude fungovat všechno správně, zálohu svých dat nikdy nebudete potřebovat. Je ale velmi pravděpodobné, že to tak nebude.

Chip 06/2024: Zálohování dat je jako uzavření pojištění. Pokud vše funguje optimálně, nikdy nenastane mimořádná událost a vy nebudete muset ochranu využít. Bylo by ale fatální z toho vyvozovat, že zálohování dat je zcela zbytečné. Pokud jste sami nikdy neutrpěli ztrátu dat, poptejte se mezi svými přáteli a známými. K závadám na hardwaru dochází častěji, než si myslíte, a uživatelé celkem často omylem smažou data, která ve skutečnosti stále potřebují. Škody pravidelně způsobuje také malware. Pokud vás však ale napadne třeba ransomware a zašifruje vám data, s čerstvou zálohou jste v bezpečí. 

Na rozdíl od antivirové ochrany, která je ve Windows už dlouho integrovaná, nechal Microsoft své uživatele po mnoho let v podstatě na holičkách – jen s dílčími funkcemi na zálohování dat, roztroušenými po celém operačním systému. V loňském roce ale systémy Windows 10 i 11 získaly nový bezplatný nástroj s názvem Windows Zálohování, který se má o zálohování dat postarat. 

Vyzkoušeli jsme jej v porovnání se sedmi plnohodnotnými zálohovacími programy pro Windows a výsledek vám přineseme v Chipu 06/24, který je v prodeji od 22. května.

Další témata Chipu 06/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme