Přejít k hlavnímu obsahu

Driver Booster 12 PRO

Martin Kučera 07.10.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

Driver Booster má k dispozici databází více než 15 milionů ovladačů hardwaru, se kterou vám pomůže instalovat či aktualizovat jakékoli zařízení. Plná verze - Chip 11/2024.

Ovladače mají zásadní vliv nejen na funkčnost, ale také na výkon a stabilitu hardwaru. Díky šikovnému nástroji je už nemusíte hledat a stahovat sami.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Systém Windows nabízí pro aktualizaci ovladačů hardwaru integrovanou funkci Windows Update. Ta ale často poskytuje jen univerzální ovladače, které plně nevyužívají potenciál zařízení. Pro optimální výkon, stabilitu a přístup ke všem funkcím je nutné používat nejnovější ovladače přímo od výrobců jednotlivých komponent. Manuální vyhledávání, stahování a instalace ovladačů může být časově náročné a pro méně zkušené uživatele i komplikované. A proto je nejlepší použít nástroj Driver Booster, který se o instalaci i následnou aktualizaci ovladačů postará zcela automaticky. Využívá při tom rozsáhlou databázi milionů ovladačů pro různá zařízení. Kromě těchto základních funkcí umí Driver Booster instalované ovladače také zálohovat a podporuje i offline aktualizací, která umožňuje stáhnout balíček ovladačů v jednom počítači a pak je přenést do jiného stroje, který není připojen k internetu.

V tištěném Chipu jsme připravili rozsáhlý popis programu, další informace najdete na produktové stránce, v tabulce srovnání verzí a v on-line nápovědě výrobce.

Roční plnou verzi programu Driver Booster 12 PRO v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.iobit.com

Je velmi pravděpodobné, že Driver Booster odhalí nějaké zastaralé nebo i zcela chybějící ovladače. Není to ale žádný problém – stačí jen kliknout na tlačítko „Aktualizovat nyní“ a Driver Booster příslušné ovladače automaticky stáhne a instaluje.

Driver Booster umí také zrychlit počítač a odstranit z něj zbytečnosti. Obě funkce najdete v nabídce „Boost“. Zatímco „Herní booster“ zastaví zbytečné procesy a uvolní kapacitu operační paměti, „Optimalizace systému“ už vyžaduje stažení placené komponenty.

Jednou z šikovných funkcí programu Driver Booster je offline aktualizace ovladačů. Tato funkce vám umožní zprovoznit například nefunkční síťovou kartu, kvůli které nelze automaticky instalovat ovladače z internetu. Stačí vám jen USB flash disk a druhý počítač připojený k síti.

Po otevření nabídky „Nástroje“ objevíte další funkce programu Driver Booster, které rovněž souvisí s hardwarem počítače. Patří k nim především možnost opravy častých problémů s hardwarem. Pokud se například potýkáte s nefunkčním zvukovým výstupem, program nabídne specializovaný nástroj na jeho diagnostiku a opravu. Podobně snadno můžete vyřešit potíže s připojením k síti nebo upravit nesprávné nastavení rozlišení displeje. Driver Booster má také užitečnou funkci pro odstranění ovladačů hardwaru, který již nepoužíváte.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme