Přejít k hlavnímu obsahu

FlexiPDF Standard

Martin Kučera 07.10.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

FlexiPDF je výkonnou alternativou k velmi drahým nástrojům na práci se soubory ve formátu PDF, s řadou funkcí, které v jiných programech nenajdete. Plná verze - Chip 11/2024.

S dokumenty v PDF potřebuje pracovat asi každý, ale v počítači máme zpravidla instalovaný jen jejich prohlížeč. Pro editaci je nezbytný další nástroj.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

V programu FlexiPDF Standard 2022 můžete s PDF soubory pracovat podobným způsobem, jako kdyby to byly běžné textové dokumenty, otevřené ve Wordu. Pokud je například text v PDF souboru uložen v podobě obrázku, tedy tak, jak textové dokumenty zpracovávají třeba skenery, převede jej vestavěná funkce na rozpoznání textu do editovatelné podoby. FlexiPDF si při tomto úkolu poradí i s češtinou a pokud bude sken dokumentu dostatečně kvalitní, bude při převodu na editovatelný text nutné provést jen pár drobných úprav. Užitečná je také funkce na spojení více PDF souborů do jediného PDF dokumentu. Upravovat ale můžete také grafické prvky PDF dokumentů, třeba měnit jejich velikost, umístění i pořadí při překrývání. Z dalších užitečných funkcí jmenujme ještě například kontrolu pravopisu, sledování provedených změn nebo ochranu dokumentů před neoprávněným otevřením či změnami prostřednictvím šifrování. Licenci pro Chip je možné použít až na třech nekomerčních počítačích čtenářů Chipu nebo na jednom komerčním stroji.

V tištěném Chipu jsme připravili rozsáhlý popis programu, další informace najdete na produktové stránce, v tabulce srovnání verzí a ve výpisu vlastností.

Časově neomezenou plnou verzi programu FlexiPDF Standard 2022 v ceně 1 400 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena až pro 3 nekomerční počítače a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 10-11 (64 bit)
www.softmaker.com

FlexiPDF může sloužit jako prohlížeč PDF dokumentů, ale jeho funkce na úpravy souborů v tomto univerzálním formátu jsou mnohem důležitější. Najdete je přehledně roztříděné pod jednotlivými záložkami na pásu karet v hlavním okně programu.

Při použití funkcí na editaci PDF dokumentů rozloží FlexiPDF obsah na jednotlivé textové bloky a grafiku a umožní s nimi samostatně pracovat. Snadno pak můžete upravovat textový obsah dokumentů jako ve Wordu, jen potřebujete mít instalovaný příslušný font.

Typickým úkolem, který s pomocí nástrojů programu FlexiPDF hravě zvládnete, je změna pořadí, vyjmutí nebo nahrazení stránek v PDF dokumentu. FlexiPDF má ale třeba také funkci OCR, se kterou převedete celý obsah dokumentu na editovatelný text.

Aktuální verze programu FlexiPDF existuje v edici NX Home a NX Universal, dostupné na základě měsíčního nebo ročního předplatného, a Professional s trvalou licencí. Hlavní vylepšení spočívají především v možnosti porovnávat obsahy dvou PDF dokumentů se zvýrazněním změn, vytvářet interaktivní formuláře a pak také automaticky překládat obsah dokumentů pomocí AI překladače DeepL. FlexiPDF se také pyšní souladem s nařízením GDPR na ochranu osobních údajů, které mohou dokumenty obsahovat. K dispozici je funkce šifrování i elektronický podpis.

Upgrade: Vlastníci licence FlexiPDF Standard 2022 budou moci využít zvýhodněného upgradu na vyšší/novější verze programu.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme