Přejít k hlavnímu obsahu

Nero AI Image Upscaler

Martin Kučera 07.10.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

Nero AI Image Upscaler umí vylepšovat a zvětšovat fotky či obrázky s využitím pokročilé technologie umělé inteligence pro dopočítávání obrazu. Plná verze - Chip 11/2024.

Především snímky ze starších digitálních fotoaparátů nebo mobilů mají často malé rozlišení i spoustu obrazových vad. I takové lze ale účinně zvětšit.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Program Nero AI Image Upscaler umí zvětšit fotky a obrázky až na čtyřnásobek jejich původní velikosti, a to při zachování nebo dokonce zlepšení kvality obrazu. K analýze struktury obrázku a inteligentnímu doplnění chybějících detailů při zvětšování používá tato aplikace technologii umělé inteligence a tím se liší od tradičních metod zvětšování, které často vedou ke ztrátě ostrosti a vzniku artefaktů. Nero AI Image Upscaler za tímto účelem pracuje hned s několika modely AI, vhodnými pro různé typy obrázků – ať už jde o fotografie, ilustrace nebo třeba digitalizované papírové dokumenty. Program podporuje širokou škálu obrazových formátů, včetně JPEG, PNG, TIFF a mnoha dalších. Pro zpracování stačí jen soubory s fotkami či grafikou přetáhnout myší do hlavního okna programu. Uživatelské rozhraní programu je velmi jednoduché a přehledné, stejně jako způsob jeho použití, Stačí si jen zvolit, zdali bude obrázek upravován lokálně, nebo s odešle ke zpracování do cloudu, a k tomu si vybrat model AI, který se má k jeho zvětšení a vylepšení použít. Při zvětšování se pak můžete ještě rozhodnout o měřítku – připraveny jsou předvolby pro dvoj-, tří- a čtyřnásobné zvětšení, ale v manuálním nastavení můžete volit zvětšení s přesností na setiny. Program Nero AI Image Upscaler může najít uplatnění v mnoha oblastech. Fotografové jej mohou použít k oživení starých snímků nebo fotek s nízkým rozlišením, grafici pro přípravu vizuálů pro velkoplošný tisk, a archiváři pro digitalizaci a vylepšení historických dokumentů a fotografií. Stejně tak se bude tato aplikace hodit tvůrcům obsahu pro sociální média, kteří potřebují rychle upravit a zvětšit obrázky pro různé platformy. Další informace najdete na produktové stránce a ve videonávodu na YouTube.

Roční plnou verzi programu Nero AI Image Upscaler v ceně 1 400 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 10-11 (64 bit)
www.nero.com

Program Nero AI Image Upscaler pracuje se všemi běžnými formáty fotek a obrázků, které jednoduše přetáhnete do hlavního okna aplikace. Pak se můžete rozhodnout, zdali budete snímky zpracovávat ve vašem počítači, nebo využijete sílu cloudu.

Po optimalizaci a zvětšení snímku se zobrazí jeho detail v rozděleném náhledu, abyste mohli posoudit, jak úspěšně si program, resp. umělá inteligence, s vylepšením poradila. Především je důležité, aby snímku zůstaly zachovány ostré hrany a maximum detailů.

V nastavení programu můžete určit, zdali bude výchozí předvolbou lokální, nebo cloudové zpracování snímků, ale především si také můžete vybrat jeden z dostupných modelů AI, který bude provádět potřebné výpočty. Podle obsahu snímků můžete s různými modely dosahovat značně odlišné výsledky.

Pro maximální (a rychlé) využití nástrojů programu Nero AI Image Upscaler na vylepšování fotografií a obrázků je nezbytné mít počítač vybavený grafickou kartou s čipem Nvidia. Nicméně, aby si mohl vylepšování snímků s pomocí AI vyzkoušet opravdu každý, je součástí registrace plné verze programu pro čtenáře Chipu také 500 kreditů, použitelných v rámci online služby Nero Cloud, dostupné na adrese ai.nero.com. Tvůrci aplikace Nero AI Image Upscaler navíc myslí také na uživatele mobilních zařízení, pro která je určena (placená) aplikace Nero Lens. V té je možné rovněž zvětšovat fotky a obrázky s využitím schopností umělé inteligence.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme