Přejít k hlavnímu obsahu

AVG Rescue Disk

Martin Kučera 07.10.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

AVG Rescue Disk je cenným pomocníkem pro každého, kdo se potýká s vážně poškozeným počítačem, který se nespustí kvůli virové infekci nebo jiným problémům. Free verze - Chip 11/2024.

Pokud hledáte nástroj na záchranu zavirovaného systému a uživatelských dat, je vynikající volbou AVG Rescue Disk pro řešení závažných problémů se systémem.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Pokud váš bezpečnostní software nezabrání průniku malwaru do počítače, řešení AVG Rescue Disk uvede váš počítač znovu do provozu. Na rozdíl od běžných antivirů, které běží v infikovaném systému, AVG Rescue Disk obchází tato omezení, protože se jedná o samostatný systém postavený na Windows PE. Tento systém obsahuje vše, co budete pro odvirování potřebovat. Po spuštění si automaticky připojí pevné disky a oddíly vašeho počítače a po odsouhlasení provede antivirovou kontrolu. Prozkoumá dostupné disky (včetně heuristické analýzy, kontroly archivů a nebezpečných maker v kancelářských souborech), najde viry a po odsouhlasení výsledků je také odstraní. Součástí záchranného disku jsou i další nástroje, takže pokud například potřebujete z harddisku s nefunkčními Windows vykopírovat data na externí USB flash disk, můžete použít dvouokenního souborového manažera a data pohodlně překopírovat. Dále je k dispozici základní internetový prohlížeč, klasický textový příkazový řádek a editor registru Windows, který umožňuje pokročilým uživatelům například opravit chyby v registru způsobené například špatnými ovladači. Ovládání AVG Rescue Disku je spíše technické a doporučuje se, aby s ním pracovali zkušení uživatelé nebo IT profesionálové. Funkce jako editor registru nebo správce souborů vyžadují určitou znalost systému, protože neopatrná manipulace může vést k dalším problémům. Další informace najdete v on-line nápovědě výrobce. AVG Rescue Disk je k dispozici jako systém spustitelný z USB flash disku nebo z CD/DVD.

Chip DVD 11/2024 je připraven jako bootovací disk právě se systémem AVG Rescue Disk, takže stačí vložit DVD do mechaniky a nechat spustit počítač.

Záchranný disk AVG Rescue Disk  postavený na Windows PE je k dispozici zdarma bez časových a funkčních omezení. Vytvořit a používat jej může každý čtenář Chipu.

Free verze | Bez registrace | AJ | Windows PE
www.avg.cz

AVG Rescue Disk umožňuje skenovat počítač na viry, když Windows neběží. Tato metoda výrazně zvyšuje šance na odhalení a odstranění škodlivého softwaru, protože škodlivý software není aktivní.

Po dokončení testu se zobrazí statistika kolik souborů bylo testováno a napadeno. Zatímco ve Windows je odstraňování virů problém – brání se smazání, ze záchranného systému je to maličkost. Virus není aktivní a nemá se jak bránit.

AVG Rescue Disk si může vytvořit každý uživatel zabezpečení AVG Internet Security pro Chip. Po jeho spuštění jděte do nabídky »Menu« a srolujte až do spodní části, kde je položka »Záchranný disk«. V dalším kroku zvolte buď vytvoření ISO obrazu určeného pro vypálení na DVD disk nebo zvolte USB flash disk.

AVG Rescue Disk umožňuje skenovat počítač, když systém není spuštěn. Tato metoda výrazně zvyšuje šance na odhalení a odstranění škodlivého softwaru, protože škodlivý software není schopen se bránit. Jde o ideální nástroj pro IT odborníky nebo pokročilé uživatele, kteří potřebují zachránit zničené systémy, obnovit důležitá data a odstranit škodlivý software. Doporučujeme mít tento nástroj vždy po ruce, zejména pokud se často setkáváte s problémy, jako jsou zamrzlé systémy, selhání zavádění operačního systému, nebo pokud spravujete více počítačů, které mohou být náchylné k infekcím malwarem.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme