Přejít k hlavnímu obsahu

Gemstone Photo Editor 12

Martin Kučera 12.07.2024
Zdroj: Chip

ACDSee Gemstone Photo Editor je software na úpravy fotografií s rozsáhlou škálu funkcí pro zpracování snímků ve formátu RAW i retušování fotek. Plná verze - Chip 08/2024.

Fotoeditor od ACDSee je alternativou pro uživatele, kteří si chtějí svoje snímky upravovat sami, bez odesílání do cloudu pro zpracování pomocí AI.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

ACDSee Gemstone Photo Editor přináší v přehledném uživatelském rozhraní funkce, které mohou směle konkurovat profesionálními nástroji Adobe Lightroom na zpracování snímků ve formátu RAW. Podobný je i styl ovládání aplikace, se kterou se rychle naučí pracovat i úplní začátečníci. Kromě RAW snímků ze všech běžných typů fotoaparátů je samozřejmě možné pracovat i s fotkami a obrázky ve všech běžných formátech bitmapové grafiky. K dispozici je dlouhá řada funkcí, zahrnující základní úpravy, jako je třeba korekce zkreslení objektivu, narovnání horizontu, korekce expozice a barev nebo aplikování různých efektů a filtrů, stejně jako nástroje na práci s vrstvami i pokročilé maskování a retušování snímků. Vždy jsou přitom k dispozici i detailní uživatelská nastavení jednotlivých nástrojů, aby výsledek přesně odpovídal vašim představám. Multidokumentové rozhraní, pokročilé možnosti vrstvených úprav a rozsáhlá sada nástrojů pro opravu, obnovu a kreativitu jsou výkonné a inovativní funkce, které z editoru činí ideální aplikaci pro snadné vytváření úžasných snímků.

V tištěném Chipu jsme připravili rozsáhlý popis programu.

Plnou verzi programu ACDSee Gemstone Photo Editor 12 v ceně 1 600 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací v rámci verze 12, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce srpna 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.acdsee.com

Uživatelské rozhraní aplikace ACDSee Gemstone Photo Editor s nástrojovými lištami a panely odpovídá prostředí podobných fotoeditorů. Jednotlivé nástroje poskytují možnosti detailního nastavení, nechybí práce s vrstvami nebo různé automatické korekce.

Součástí aplikace je také nástroj ACDSee RAW, který souží pro úpravy snímků ve formátu RAW dat. Podporuje ale také práci s fotkami v běžných formátech jako JPG a PNG a poskytuje všechny potřebné funkce na jejich detailní korekce před pokročilejším retušováním.

ACDSee Gemstone Photo Editor funguje i jako klasický bitmapový editor na kreslení, vytváření koláží a dalších grafických výstupů. Stačí si zvolit velikost „plátna“, vybrat použité fotky a obrázky a můžete se pustit do tvorby. Základní výbavu programu můžete doplnit i plug-iny pro Photoshop.

Nejnovější verze ACDSee Gemstone Photo Editor 14 přináší několik zásadních inovací, v podobě funkcí podporovaných technologií umělé inteligence. Jde o nový nástroj na retušování portrétních snímků s pomocí AI, automatickou detekci a nahrazování oblohy pro větší dramatičnost snímků, spojování sérií fotek do panoramat nebo funkce na maskování snímků s automatickou detekcí objektů a jejich odstraňování s využitím AI. Funkce podporované AI navíc mohou provádět i několik kroků najednou po jediném kliknutí myší.

Všechny plné verze na Chip DVD 08/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme