Přejít k hlavnímu obsahu

Password Depot 16

Martin Kučera 12.07.2024
Zdroj: Chip

Password Depot uchová v šifrované databázi přihlašovací jména a hesla i jakékoli další citlivé údaje a synchronizuje je s vašimi dalšími zařízeními. Plná verze - Chip 08/2024.

Množství registrací na internetových stránkách svádí k zadávání stále stejných hesel. Bezpečnější je ale používání různých hesel a spolehlivého správce.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Password Depot 16 je klasický správce hesel, ve kterém můžete bezpečně uchovávat například přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví, e-shopům, e-mailovým serverům či různým cloudovým službám. Password Depot za tímto účelem obsahuje bezpečně šifrovanou databázi, do které lze bez problému importovat například i obsah oblíbené aplikace KeePass, stejně jako databáze řady dalších konkurenčních správců hesel. S funkcí synchronizace hesel prostřednictvím cloudu máte svoje hesla vždy k dispozici na všech počítačích, stejně jako ve smartphonech a tabletech. Navíc lze hesla ukládat i do přenosné verze aplikace na USB flash disku. S vestavěným generátorem hesel si pak snadno vytvoříte nová, bezpečná hesla.

Kromě bezpečného uchování hesel a dalších citlivých údajů nabízí Password Depot i další šikovné funkce a nástroje. Kromě třídění a vyhledávání hesel a dalších údajů je užitečná především funkce na minimalizaci okna aplikace Password Depot do plovoucí lišty, snadno použitelné pro vyplňování přihlašovacích údajů na internetu nebo v různých aplikacích. Password Depot přepnete do plovoucí lišty tlačítkem „Top bar“ nebo klávesovou zkratkou [Ctrl] + [T]. V liště si pak vyberete záznam v databázi a přetažením tlačítek s obrázky člověka a klíče vložíte uživatelské jméno a heslo, typicky do přihlašovací stránky na internetu. S přihlašováním k webovým službám vám ale mohou pomoci také doplňky aplikace Password Depot pro všechny běžně používané internetové prohlížeče. Další užitečné funkce programu Password Depot najdeme v kontextové nabídce Průzkumníku souborů. Pokud v Průzkumníku kliknete na libovolný soubor pravým tlačítkem myši, dostanete na výběr mezi funkcemi na zašifrování souboru („Password Depot | Encrypt“) a jeho spolehlivou likvidací („Password Depot 6 | Erase“).

Plnou verzi programu Password Depot 16 v ceně 2 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací verze 16, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce srpna 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit) | macOS
www.password-depot.de

Základem bezpečného uchovávání vašich hesel je dostatečně silné hlavní heslo. Zvolte si proto dlouhou kombinaci písmen, číslic a speciálních znaků. Password Depot může navíc hlavní heslo kombinovat se souborem obsahujícím bezpečnostní klíč, který budete mít třeba na USB flash disku.

Databázi hesel lze synchronizovat s dalšími zařízeními, nejlépe přes cloudové úložiště. Přejděte na „Tools | Synchronize databases“, zvolte cloudovou službu a přihlaste se k ní. Pak na stejné kartě založte novou databázi. V mobilní aplikaci Password Depot se pak stačí přihlásit ke stejné cloudové službě a hesla se synchronizují.

Jednou ze zajímavých funkcí aplikace Password Depot je možnost zašifrovat libovolné soubory a heslo k jejich dešifrování uložit do databáze vašich hesel. Zašifrovaný soubor může být ve samospustitelném archivu, takže k jeho dešifrování nebude potřeba aplikace Password Depot. Původní soubor umí správce hesel bezpečně zlikvidovat.

Nejnovější verze programu Password Depot 17 umí například prověřit, zdali se vaše hesla nestala obětí datových úniků, nabízí klávesové zkratky pro kopírování a vkládání přihlašovacích údajů, má vylepšené vyhledávání v databázi hesel a její interní prohlížeč souborů umí nyní otevřít také dokumenty ve formátu PDF. Úpravy designu uživatelského rozhraní přinášejí i tmavou verzi a pomocí samostatného balíčku je možné do aplikace Password Depot pro Windows doinstalovat i češtinu (pouze pro verzi 17).

Všechny plné verze na Chip DVD 08/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme