Přejít k hlavnímu obsahu

Aiarty Image Enhancer

Martin Kučera 12.07.2024
Zdroj: Chip

Aiarty Image Enhancer je nástroj na vylepšování fotek s pomocí AI, který je zaostří, odstraní šum, zvýší jim rozlišení a přidá realistické detaily. Plná verze - Chip 08/2024.

Nepovedla se vám fotka a už ji nejde pořídit znovu? Digitalizujete staré vzpomínky a rádi byste vylepšili jejich obraz? Tak zapojte do hry AI.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Aiarty Image Enhancer je výkonná aplikace na vylepšování obrazu pomocí modelů generativní umělé inteligence. Tato snadno ovladatelná aplikace dokáže efektivně odstraňovat šum a zrnitost z fotografií pořízených ve špatných světelných podmínkách, aniž docházelo ke ztrátě důležitých detailů. Pomocí pokročilých funkcí AI umí program doostřit rozmazané fotografie a AI upscaling může několikanásobně zvětšit rozlišení fotografií bez ztráty kvality. Další funkce pak zdůrazní textury, okraje i ostatní jemné prvky snímků a díky úpravě barevných tónů vašich fotografií s nástroji pro barevnou korekci dosáhnete jejich přirozenějšího a živějšího vzhledu. Při digitalizaci starých snímků oceníte funkce programu Aiarty Image Enhancer na obnovení vzhledu vybledlých, poškozených nebo roztrhaných fotografií. Samozřejmostí je i dávkové zpracování snímků, které vám ušetří mnoho času.

Roční plnou verzi programu Aiarty Image Enhancer v ceně 2 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce srpna 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.aiarty.com

Úprava fotografií programem Aiarty Image Enhancer pomocí AI využívá výpočetní kapacitu procesoru i grafického čipu vašeho počítače. Doba zpracování fotky proto záleží na výkonu vašeho počítače. Na rozděleném náhledu pak v detailu uvidíte, jak vypadá snímek před a po vylepšení.

Aplikace Aiarty Image Enhancer neumožňuje nastavení optimalizace, ale odlišných výsledků můžete dosáhnout pomocí použití různých modelů generativní AI. Program obsahuje modely hned tři a jejich nabídku najdete na pravé straně hlavního okna.

Důležitou funkcí programu Aiarty Image Enhancer je tzv. upscaling, tedy zvětšování rozlišení fotografií bez ztráty detailů. Modely AI v aplikaci umí zvýšit rozlišení až na osminásobek původní velikosti snímku. Upravenou fotku pak můžete uložit ve formátu JPG či PNG s nastavením komprese.

Pro vylepšování fotek používá aplikace Aiarty Image Enhancer hned tři různé modely generativní AI. Zatímco model „More-detail GAN“ je vhodný pro doostření a zdůraznění detailů snímků, model „Real-Photo“ je určen hlavně na odstranění šumu. Model „Smooth Diff“ se hodí především na vylepšení portrétů. Výsledky úprav fotografií pomocí různých modelů, obsažených v programu Aiarty Image Enhancer můžete snadno porovnat.

Aiarty Image Enhancer je velmi užitečný pro tisk, tvorbu plakátů, návrh tapet, ilustrace, archivaci a sdílení v sociálních médiích. K analýze a vylepšení obrázků používá pokročilé modely umělé inteligence, které až 8x zvyšují jasnost, ostrost a rozlišení, čímž zajišťují mimořádně kvalitní výsledky. Pomocí nástroje Aiarty Image Enhancer můžete vylepšovat obrázky vytvořené pomocí umělé inteligence, fotografie s nízkým rozlišením, zašuměné a rozmazané obrázky a nekvalitní soubory JPEG. Ať už potřebujete zvýšit rozlišení snímků s nízkým rozlišením o 200 %, 400 % nebo 800 % pro tisk, vytvořit obraz v rozlišení 2K/4K/8K při zachování autentických detailů, opravit nekvalitní fotografie nebo odstranit rozmazání a šum, program nabízí řešení. Nástroj dokáže vylepšit detaily pleti, vlasů a textur, takže jsou jasnější a detailnější, což je ideální pro realistické a vysoce kvalitní snímky:

Vylepšení a zvýšení kvality obrázků: Aiarty Image Enhancer je výkonný nástroj 4 v 1, který je navržen tak, aby automaticky vylepšoval vaše obrázky jediným kliknutím. Bez námahy odstaňuje šum, rozostřuje, odstraňuje jpeg artefakty a zvyšuje měřítko různých formátů obrázků, jako jsou PNG, JPG, WebM, TIFF a další. Aiarty Image Enhancer zjednodušuje proces a poskytuje ohromující výsledky bez jakýchkoli potíží.

Pokročilý denoising: Aiarty Image Enhancer má schopnost odstraňovat šum z obrázků, čímž zajišťuje čistší a jasnější vizuály. Tato funkce je obzvláště užitečná pro vylepšení snímků, které byly pořízeny za špatných světelných podmínek nebo při vysokém nastavení citlivosti ISO.

Efektivní rozmazávání: Aiarty Image Enhancer nabízí funkci rozmazání/ostření, která změní rozmazané snímky na vysoce věrné a obnoví jejich jasnost a detaily.

Zvyšování rozlišení: Další důležitou funkcí nástroje Aiarty Image Enhancer bylo, že umožňuje až 8x zvýšit rozlišení snímků a podporoval rozlišení až 32K. Aby vyhovoval různým potřebám, nabízí několik možností zvýšení rozlišení (1x, 2x, 4x, 8x).

Generování detailů: Kromě rozmazávání a denoizace snímků je vybaven vlastním režimem generování detailů, který je schopen generovat více detailů, čistoty a ostrosti. Můžete tak vylepšit textury a jemné detaily snímků, jako jsou kůže, vlasy, látky a další složité vzory, a získat tak bohatě detailní a realistické snímky.

Dávkové zpracování: Aiarty Image Enhancer používá režim dávkového zpracování pro vylepšení více obrázků najednou, například pro vylepšení až 1 000 obrázků. To zaručuje, že zejména profesionálním fotografům a designérům ušetří značné množství času a úsilí.Všestranné modely umělé inteligence: Aiarty nabízí tři specializované modely AI, včetně More-detail GAN, Smooth Diff a Real-Photo, které jsou přizpůsobeny různým typům snímků.

Komplexní podpora souborů: Aby byla zajištěna všestrannost a kompatibilita s téměř všemi typy obrazových souborů, podporuje tento software širokou škálu vstupních a výstupních formátů, včetně oblíbených formátů, jako jsou JPEG, PNG, TIFF a četné formáty RAW.

Všechny plné verze na Chip DVD 08/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme