Přejít k hlavnímu obsahu

Avast SecureLine VPN

Martin Kučera 12.07.2024
Zdroj: Chip

S pomocí služby Avast SecureLine VPN je možné se bezpečně a anonymně připojit k internetu prostřednictvím serverů ve 36 zemích po celém světě. Plná verze - Chip 08/2024.

Mít k dispozici spolehlivou VPN aplikaci se velmi hodí nejen pro bezpečné připojení k internetu prostřednictvím neznámých Wi-Fi sítí během dovolené.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Aplikace Avast SecureLine VPN představuje naprosto jednoduchou cestu, jak může i zcela nezkušený uživatel šifrovat data odesílaná po internetu a skrýt svoji komunikaci za anonymní IP adresou. A přitom v zásadně není třeba udělat nic jiného, než kliknout na jediné tlačítko v programu Avast SecureLine VPN. Program může pracovat i automaticky a šifrovat data pokaždé, když se připojíte k neznámé, nezabezpečené Wi-Fi síti. Chcete-li anonymní IP adresu použít pro přístup ke službám, nedostupným pro české uživatele, máte na výběr hned z několika serverů po celém světě, které vám poskytnou například americkou IP adresu. Avast SecureLine VPN dosahuje vysoké přenosové rychlosti s nízkou latencí. Díky tomu je tato VPN služba vhodná i pro streamování videa, online hry a další náročné aktivity. Avast SecureLine VPN navíc neprovádí žádné protokolování uživatelských aktivit.

60denní plnou verzi programu v ceně 200 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení a bez limitu přenosové rychlosti včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Pro účely registrací z časopisu Chip doporučujeme si zřídit univerzální e-mail ve službě Google Mail. Tuzemské e-mailové služby často blokují registrační zprávy jako spam. Řešení problémů s registrací a informace o bezpečnosti dat hledejte v nápovědě.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.avast.com

Pro zabezpečení internetového připojení pomocí aplikace Avast SecureLine VPN stačí kliknout na jediné tlačítko. Pokud chcete, nebo to kvůli překonání regionálního omezení nějaké internetové služby potřebujete, můžete si zvolit i zemi, přes kterou bude vše připojení přesměrováno.

Připojení přes VPN můžete aktivovat ručně, nebo jej nechat zapínat automaticky pro každé připojení k internetu. Můžete si ale také zapnut režim Smart VPN, kdy bude aplikace o aktivování VPN rozhodovat podle toho, co právě na internetu děláte.

Stejně snadno jako v počítači se Avast SecureLine VPN používá také v mobilu či tabletu. Pomocí uživatelského účtu nebo párovacího kódu můžete mobilní aplikaci propojit s vaší licencí a používat VPN službu z dalšího zařízení, včetně volby umístění serveru nebo automatického aktivování VPN.

Avast SecureLine VPN samozřejmě není zdaleka jediným bezpečnostním nástrojem Avastu. Velmi užitečný je například prohlížeč Avast Secure Browser, který vychází z jádra Chromium, takže je funkčně velmi podobný Chromu. Je ale vybaven hned několika užitečnými funkcemi navíc, které lze aktivovat nebo deaktivovat jediným kliknutím. Přímo do prohlížeče integrována bezplatná ochrana poskytovaná antivirovým programem Avast Antivirus. Jejím úkolem je poskytovat ochranu před nebezpečnými webovými stránkami a stahovanými soubory. Jakmile kliknete na pochybný odkaz, automaticky se zobrazí příslušné varování. Ochranu před kybernetickými hrozbami, jako jsou ransomware, spyware a phishingové útoky získáte s bezplatně použitelným antivirem Avast One Basic. Před škodlivými síťovými připojeními chrání integrovaný firewall a navrch budete mít ještě možnost přenést přes zabezpečenou VPN až 5 GB dat týdně. Jde o podobný bezplatný produkt jako antivir Avast Free, ale s vyšší výbavou, ovšem bez české lokalizace. Produkty existují i mobilních verzích pro Android s iOS.

Všechny plné verze na Chip DVD 08/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme