Přejít k hlavnímu obsahu

Atlantis Word Processor

Martin Kučera 12.07.2024
Zdroj: Chip

Atlantis Word Processor  je kompaktní textový editor s upravitelným prostředím, se standardní sadou funkcí pro formátování textu, automatické opravy a kontrolu gramatiky. Plná verze - Chip 08/2024.

Pokud vás unavuje neustále se měnící způsob práce a ukládání dokumentů v MS Word, zkuste malý textový editor s klasickým vzhledem a ovládáním.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Atlantis Word Processor je svižný ale přesto výkonný textový editor s dlouhou historií. Není se proto třeba podivovat nad tím, že, i s ohledem na funkční výbavu, má velmi úsporný zdrojový kód. Pokud prominete poněkud retro styl, stane se vám Atlantis dokonalým společníkem pro širokou škálu úkolů zpracování textu - od zápisků až po ty nejsložitější. Atlantis má všechny funkce, které potřebujete k vytváření jak jednoduchých dokumentů, tak i firemní korespondence, románů, esejů, zpráv, dopisů, deníků a novinových článků, a hodí se i k organizování samotných dokumentů. Podporuje formáty RTF, DOC, DOCx, ODT, TXT a vlastní šifrované zabezpečené dokumenty COD. Využít se dá i uložení do HTML nebo EPUB, což je formát digitální knihy. Celkové ovládání editoru a formátování textu je intuitivní a očekávatelné. A samozřejmě umožňuje zahrnout i tabulky a grafiku, která zůstane přesně tam, kam je vložena. Prostředí editoru si každý může přizpůsobit svým představám a zvyklostem - nastavit lze vše od rozvržení panelů nástrojů a horkých kláves až po zvuky a barvy. Přímo z prostředí programu (Tools | Install to removable drive) si lze vytvořit kopii programu na přenosný USB flash disk nebo paměťovou kartu.Jelikož je Atlantis textový procesor ze "staré školy", pracuje striktně off-line a neobtěžuje neustálými nabídkami na využití cloudových úložišť. Díky tomu máte své články plně pod dohledem. To ovšem ale také znamená, že program není určen pro spolupráci více uživatelů nad jedním dokumentem. Pro zvýšení bezpečnosti je k dispozici i automatické zálohování dokumentů. Citlivé dokumenty lze také zakódovat a zabezpečit pomocí 256bitové šifrovací technologie.

Plnou verzi programu Atlantis Word Processor verze 4.3.11.3 v ceně 800 korun můžete po instalaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení instalace je zaručeno do konce srpna 2024.

Plná verze | Bez registrace | AJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.atlantiswordprocessor.com

Atlantis Word Processor je výkonný textový editor s dlouhou historií. Pokud prominete poněkud retro styl, stane se vám Atlantis dokonalým společníkem pro širokou škálu úkolů zpracování textu - od zápisků až po ty nejsložitější.

Atlantis podporuje formáty RTF, DOC, DOCx, ODT, TXT a vlastní šifrované zabezpečené dokumenty COD. Využít se dá i uložení do HTML nebo EPUB, což je formát digitální knihy.

Prostředí editoru si každý může přizpůsobit svým představám a zvyklostem - nastavit lze vše od rozvržení panelů nástrojů a horkých kláves až po zvuky a barvy.

Intuitivní, bezpečný a spolehlivý, superrychlý, přenosný a téměř zcela přizpůsobitelný Atlantis bude dokonalým společníkem pro vaše úkoly spojené se zpracováním textu.Atlantis nabízí i funkce, které nikde jinde nenajdete. Jde například o pomocníka pro psaní na klávesnici se schopností učení, "Power Type", který pomůže sestavit dokumenty za kratší dobu.Funkce "Overused Words" pomůže pisatelům vyhnout se opakování a klišé. Atlantis má funkci doplňování slov, při které zadáte několik prvních znaků daného slova a zobrazí se rozbalovací seznam s návrhy, které můžete procházet pomocí klávesnice (jen AJ). Databáze slov je zcela přizpůsobitelná v nastavení aplikace.

Všechny plné verze na Chip DVD 08/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme