Přejít k hlavnímu obsahu

O&O Syspectr

Martin Kučera 12.07.2024
Zdroj: Chip

Nástroj O&O Syspectr slouží pro vzdálenou správu počítačů s instalovaným agentem, propojených prostřednictvím speciálního uživatelského účtu. Plná verze - Chip 08/2024.

Kontrola provozu počítačů na dálku přes internet má velký význam. Můžete včas odhalit bezpečnostní rizika nebo třeba hrozící ztrátu dat.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Hlavní funkcí programu O&O Syspectr je sledování systémových událostí v počítačích propojených prostřednictvím jednoho uživatelského účtu. Kromě svého vlastního počítače tak můžete sledovat i další stroje ve vaší domácnosti, a to bez ohledu na to, zdali jsou připojení ke stejné síti. Vše totiž probíhá po internetu. Do každého ze sledovaných počítačů je třeba instalovat jednoduchého agenta, který zcela automaticky a nepozorovaně poběží na pozadí operačního systému. Informace o provozu počítače jsou následně dostupné na webové stránce app.syspectr.com, dostupné ze všech běžných internetových prohlížečů. O&O Syspectr zvládne ovšem počítače na dálku nejen sledovat, ale také do jisté míry ovládat – především spouštět instalaci aktualizací operačního systému nebo ovladačů hardwaru. Dále můžete například také zkontrolovat stav zabezpečení počítače nebo třeba zjistit stav jeho pevného disku.

Plnou verzi programu O&O Syspectr můžete bezplatně a bez omezení používat pro vzdálenou kontrolu až 10 počítačů, do kterých při instalaci požijete stejný instalační soubor. Od 10 počítačů výše vyjde vzdálený monitoring na 25 korun za každý počítač měsíčně a v ceně je i centrální optimalizace výkonu pomocí nástroje O&O Defrag. Pro účely registrací z časopisu Chip doporučujeme si zřídit univerzální e-mail ve služběGoogle Mail. Tuzemské e-mailové služby často blokují registrační zprávy jako spam. Řešení problémů s registrací a informace o bezpečnosti dat hledejte v nápovědě.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.syspectr.com

Pomocí nástroje O&O Syspectr můžete na dálku kontrolovat celou řadu parametrů sledovaného počítače. Důležité jsou zejména funkce „Windows Security“ a „Windows Updates“, které hlásí, zdali jsou aktivovány všechny bezpečnostní prvky Windows a jestli nejsou pro sledovaný počítač k dispozici aktualizace.

Pod volbou „Software“ najdete přehled programů instalovaných ve sledovaném počítači, včetně informace o jejich verzi a datu instalace. Podobně fungují také nástroje „Hard Disk Drives“ a „USB Storage“, které zobrazí seznam instalovaných pevných disků a disků připojených přes USB.

V nabídce „Notifications“, vyvolané po kliknutí na tlačítko uživatelského účtu vpravo nahoře, si můžete zvolit, na jaké události a problémy vás bude O&O Syspectr upozorňovat e-mailem. Můžete tak například snadno zjistit, že vám dochází místo na pevném disku nebo že jsou k dispozici aktualizace.

O&O Syspectr umí na dálku sledovat i běžící programy, procesy a služby a upozornit vás, že došlo ke spuštění nežádoucího procesu. Funkci „Process Watcher“ je ale nutné nejdříve povolit pomocí dvou přepínačů na kartě „Settings“ a pak ještě musíte sledovaný počítač restartovat. Do řádku „Report Unwanted processes“ je třeba zadat názvy nežádoucích procesů, jejichž spuštění bude O&O Syspectr hlásit. A pod „Monitor processes“ lze zase zadat názvy procesů, které mají na sledovaném počítači běžet vždy. O&O Syspectr vás pak upozorní, pokud některá z těchto aplikací spadne.

Všechny plné verze na Chip DVD 08/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme