Přejít k hlavnímu obsahu

Vize ve smíšené realitě

Pavel Trousil 18.07.2024
Zdroj: Chip redakce

Apple chce s brýlemi Vision Pro zahájit novou éru pracovního procesu. Nasadili jsme si brýle pro smíšenou realitu a žasli. Co přesně ale tato technologie umí? Odpovědi hledají firmy i výzkumníci.

Chip 08/2024: Kdyby to bylo na Applu, náš pracovní den by v budoucnu vypadal zcela jinak. Místo pracovní plochy na monitoru bychom viděli aplikace vznášející se uprostřed místnosti. Místo klikání myší a psaní na klávesnici bychom všechno ovládali pomocí gest. Místo rozmazaného přenosu z webkamerky bychom komunikovali přímo s kolegy, kteří by stáli vedle nás jako avataři. 

To vše je možné s brýlemi pro "smíšenou realitu" Apple Vision Pro. Za předpokladu, že jste ochotni investovat do tohoto krásného nového pracovního světa počáteční cenu 3 500 dolarů. Ve Spojených státech si fanoušci Applu už mohou tuto budoucnost zažít na vlastní oči. Do Čech se brýle pro "smíšenou realitu" dostanou možná až v roce 2054. My jsme si brýle Apple Vision Pro s předstihem přinesli do redakce a nasadili. Ale ze "smíšené reality" zprostředkované těmito high-tech brýlemi jsme se nakonec do reality vrátili se smíšenými pocity. Jaké byly naše dojmy z futuristických brýlí se dočtete v Chipu 8/2024.

Další témata Chipu 08/2024

 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme