Přejít k hlavnímu obsahu

Inteligentní vysávání a vytírání

Pavel Trousil 18.07.2024
Zdroj: Roborock

Neúnavně uklízíte domácnost a nemusíte přitom ani hnout prstem: v módě jsou robotické vysavače, které obvykle umějí navíc i vytírat a jsou stále dokonalejší. V testu muselo 34 zařízení ukázat, co všechno umějí.

Chip 08/2024: Stále ještě vysáváte ručně? Tak to už opravdu nemusíte. Proč to neudělat jako mnoho moderních domácností, kde tento únavný a nestále se opakující úkol převezme robot. A pokud je potřeba některé podlahy ještě trochu přeleštit, moderní přístroje je poté ještě vytřou. Pracovití pomocníci se dobře zorientují ve svém pracovním prostoru, spolehlivě se vyhýbají překážkám a hravě si poradí i s hrubými nečistotami – tedy alespoň podle tvrzení výrobců.

V praxi se však často stává, že vysavač tlačí kostku z Lega s ostrými hranami po parketách, které tak odře, nebo převrhne zapomenutou sklenička s vínem po podlaze. A výsledky úklidu nejsou vždy důvodem k oslavě. Jak dobře si tedy s úklidem skutečně poradí, měl odhalit náš test 34 spotřebičů, které jsme podrobili zkoušce v našem testovacím pokoji. Opět nás překvapilo, jak pozitivně může tak konkurenční trh ovlivnit průběh vývoje této technologie a jak rychle se tato oblast posunuje dopředu. Výsledky našich testů najdete v srpnovém Chipu. Zbavte se dřiny a vyberte si v něm vhodného robota.

Další témata Chipu 08/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme