Přejít k hlavnímu obsahu

Affinity Graphics

Martin Kučera 08.09.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

Aplikace Affinity Designer 2, Photo 2 a Publisher 2 představují skvěle vybavenou alternativu k nástrojům od Adobe, dostupnou za zlomek ceny. Půlroční verze - Chip 10/2024.

Nechcete platit každý rok desítky tisíc za předplatné softwaru od Adobe? Aplikace Affinity odvedou stejnou práci a přitom se podobně ovládají.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Affinity Designer je nástroj pro vektorovou grafiku s širokou paletou funkcí pro tvorbu ilustrací i různých grafických prvků. Užitečná je zejména možnost práce s neomezeným počtem vrstev. Designer také disponuje pokročilými nástroji pro kreslení křivek a tvarů, včetně přizpůsobitelných per a štětců. Affinity Photo se zaměřuje na úpravu rastrové grafiky a fotografií. Aplikace nabízí komplexní sadu nástrojů pro retušování, včetně pokročilých štětců pro klonování a opravy nedokonalostí. Připraveny jsou i nástroje na úpravu expozice, barev a kontrastu, včetně možnosti práce s RAW soubory. Díky pokročilému systému vrstev a masek zvládne Photo i fotomontáže. Zajímavou funkcí je i možnost vytváření HDR snímků a panoramat. Affinity Publisher se zaměřuje na sazbu dokumentů. Aplikace nabízí pokročilé typografické nástroje, včetně podpory OpenType funkcí a možnosti vytváření stylů odstavců a znaků. Výrobce prodává grafické šablony, které mohou být výrazným pomocníkem při návrhu grafických pracíl.

Plné verze programů Affinity Designer 2, Photo 2 a Publisher 2 můžete používat bez funkčních omezení po dobu šesti měsíců, včetně aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Aktivaci je nutné provést do konce října. Časově neomezené licence jednotlivých programů přijdou na 1 790 korun, balíček všech tří aplikací lze pořídit za 4 290 korun. Licence nesmí být dále distribuovány nebo prodávány. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce října 2024.

Půlroční verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 10-11 (64 bit) | macOS
https://affinity.serif.com

Affinity Designer 2 je výkonný editor vektorové grafiky, ve kterém se můžete pustit do vlastní tvorby pomocí štětců, křivek a dalších nástrojů, nebo zde upravovat animace stažené z internetu. K dispozici je i práce s vrstvami a barevnými prostory a mnoho dalšího.

Nejen fotky z dovolené můžete všestranně upravovat v aplikaci Affinity Photo 2. Kromě pokročilých funkcí na korekci expozice jsou k dispozici i nástroje na retušování, odstranění nedokonalostí a vylepšení snímků. Nemůže chybět ani řada efektů a filtrů.

Pozvánky, přání, pohlednice, plakáty nebo třeba i vlastní knihu – to vše můžete vytvořit v aplikaci Affinity Publisher 2. Program vám pomůže nástroji na vytvoření layoutu stránek a vložení grafiky i textu s daleko rozsáhlejšími možnostmi než v textových editorech.

Další velkou výhodou grafických aplikací Affinity je jejich dostupnost nejen pro platformy Windows, ale také pro tablety Apple iPad – to vše v rámci jedné licence.

Na webu https://affinity.serif.com/en-us/store je k dispozici rozsáhlá nabídka doplňků a šablon, které jsou stejně jako aplikace Affinity dostupné za velmi přijatelné ceny. Bohatý obsah nabízí také výukový portál na adrese https://affinity.serif.com/en-us/learn, který vás provede hlavními funkcemi jednotlivých programů.

Všechny plné verze na Chip DVD 10/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme