Přejít k hlavnímu obsahu

EaseUS Disk Copy Pro 6

Martin Kučera 08.09.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

Program EaseUs Disk Copy slouží k vytváření přesných kopií pevných disků i jednotlivých oddílů, což se hodí pro zálohování i k přenosu dat na nový disk. Plná verze - Chip 10/2024.

Přesná kopie pevného disku počítače je nejlepší zálohou – v případě havárie prostě jen připojíte záložní disk do počítače a můžete pracovat dál.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

S plnou verzí programu EaseUs Disk Copy si snadno vytvoříte přesnou kopii kompletního obsahu pevného disku vašeho počítače – tedy včetně instalace operačního systému a všech aplikací i ovladačů hardwaru, stejně jako uživatelských nastavení i veškerých dat. Kromě zálohování můžete takový klon disku využít třeba i pro rychlou instalaci softwarové výbavy do více počítačů s identickým hardwarem a samozřejmě také k rychlému přechodu ze starého magnetického disku na nový a rychlý disk typu SSD – bez nutnosti kompletní reinstalace celé softwarové výbavy počítače. Při zálohování dat s pomocí programu vám pak můžeme doporučit kombinaci kompletní zálohy, vytvořené s programem EaseUS Disk Copy, a ukládání dokumentů do některého ze spolehlivých cloudových úložišť. S takovým stylem zálohování budete při havárii schopni navázat na rozdělanou práci během několika minut.

Roční plnou verzi programu EaseUS Disk Copy Pro 6 v ceně 800 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce října 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.easeus.com

Pokud chcete naklonovat systémový disk s Windows, bude v průvodci nastavením označen pravděpodobně jako „Disk 0“. Označte jej a pokračujte kliknutím na „Next“ k volbě disku, na který chcete systémový disk zkopírovat. Pamatujte na to, že celý obsah cílového disku bude během kopírování smazán.

Po přepnutí do režimu „Partition Mode“ zobrazí EaseUS Disk Copy také jednotlivé diskové oddíly, které pak můžete zkopírovat samostatně. To se hodí třeba v případě, kdy instalujete do počítače nový systémový disk a ten stávající chcete ponechat jako úložiště filmů, fotek, hudby a jiných velkých dat.

Pro použití funkcí na obnovu obsahu pevného disku z dříve vytvořené zálohy nebo transfer operačního systému a aplikací do nového počítače budete potřebovat záchranný disk s prostředím WinPE, ze kterého spustíte počítač. Vytvoříte si jej s pomocí funkce „Create Bootable Disk“.

Pod značkou EaseUS najdete i celou řadu dalších nástrojů na práci s pevnými disky a jejich obsahem. Například program EaseUS Partition Master nabízí kompletní sadu funkcí na správu pevných disků a diskových oddílů. EaseUS Data Recovery Wizard pak zvládá záchranu smazaných dat a ztracených oddílů na pevných discích a dalších paměťových médiích. A nechybí třeba ani nástroje na zálohování, jako je Todo Backup nebo přenos uživatelských dat a nastavení mezi počítači Todo PCTrans.

Všechny plné verze na Chip DVD 10/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme