Přejít k hlavnímu obsahu

MDScan + OCR

Martin Kučera 08.09.2024
info ikonka
Zdroj: Chip

Mobilní aplikace MDScan + OCR umí digitalizovat papírové předlohy pomocí fotoaparátu smartphonu a navíc je i převést do editovatelné podoby. Plná verze - Chip 10/2024.

Máte stále nějaké dopisy, smlouvy či dokumenty v papírové podobě? Pomocí šikovné mobilní aplikace je můžete snadno digitalizovat.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Jakkoli se úřady, banky, pojišťovny i další organizace snaží o digitalizaci, jsou naše poštovní schránky stále plné dopisů, smluv, formulářů a dalších papírových dokumentů. Pro dlouhodobou archivaci, s možností v dokumentech vyhledávat, už dávno nepotřebujete stolní skener. Bez problému si vystačíte s fotoaparátem svého smartphonu a šikovnou aplikací MDScan + OCR, která vám s digitalizací papírových předloh pomůže. Své dokumenty pak budete mít vždy po ruce, když je budete potřebovat. A co je ještě lepší, funkce OCR (optické rozpoznávání znaků) převede obsah papírových dokumentů do digitální podoby, ve které budete moci s jejich textem dále pracovat, anebo podle klíčových slov z jejich obsahu digitalizované dokumenty později vyhledávat.

Skenování dokumentů mobilním telefonem je naprosto snadné, protože aplikace MDScan + OCR udělá téměř vše za vás. Jednoduše namíříte fotoaparát mobilního telefonu na papírový dokument a pořídíte jeho snímek. Pak už jen v aplikaci případně opravíte automaticky rozpoznané rohy a hrany dokumentu. Aplikace také automaticky odstraní záhyby papírové předlohy a k dispozici jsou rovněž funkce na optimalizaci kontrastu a jasu vyfotografovaného dokumentu. Do naskenovaných dokumentů je také možné vkládat textové poznámky, kreslit značky nebo vkládat obrázky jako vodoznak. Když navíc prstem nebo dotykovým perem nakreslíte na displeji svůj podpis, můžete tímto způsobem digitalizované dokumenty také podepisovat a pak je odeslat zpět.

Plnou verzi aplikace MDScan + OCR pro Android nebo iOS v ceně 120 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční mobil a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce října 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ | Android, iOS
www.stoikmobile.com

Zatímco v iPhonu musíte v nastavení aplikace MDScan + OCR změnit nastavení modulu pro rozpoznávání textu v digitalizovaných předlohách, v případě Androidu můžete rovnou začít s fotografováním dokumentů, které chcete mobilem naskenovat.

Při fotografování papírových dokumentů vám aplikace MDScan + OCR pomůže zobrazením masky znázorňující rozměry a poměr stran typických dokumentů formátu A4. Posléze ještě můžete upravit rohy a hrany dokumentu, stejně jako jeho typ.

Digitalizované dokumenty lze přímo v aplikaci MDScan + OCR také upravovat. K dispozici je korekce jasu a kontrastu, stejně možnost vkládat poznámky, kresby a podpisy. Pak můžete dokument přímo z aplikace sdílet nebo uložit do cloudu.

Naskenované dokumenty můžete přímo z aplikace sdílet přes e-mail nebo různé komunikátory. Aplikace přitom papírovou předlohu uloží jako dokument ve formátu PDF nebo do obrázku v JPG. K dispozici je také funkce na zabalení více naskenovaných dokumentů do ZIP jednoho archívu před jejich odesláním. A co je velmi důležité, prostřednictvím funkce na sdílení si můžete digitalizované dokumenty také nahrávat do cloudových úložišť jako OneDrive nebo Disk Google.

Všechny plné verze na Chip DVD 10/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme