Přejít k hlavnímu obsahu

Bezpečnostní mezery na kolech

Josef Mika 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: iStock

Požadavky EU na kybernetickou bezpečnost v automobilech se neustále zvyšují. Výrobci vozidel díky tomu ale zároveň omezují svůj sortiment, protože by pro ně bylo příliš nákladné přizpůsobit se pravidlům, která platí od letošního července.

Chip 10/2024: Celoevropské předpisy o kybernetické bezpečnosti v automobilech, které platí od letošního 1. července, jsou mimo jiné důvodem, proč z evropské nabídky zmizí některé oblíbené modely vozů. Na začátku roku například výrobce sportovních vozů Porsche oznámil předčasné ukončení prodeje Porsche Macan a 718 Boxster a Cayman v EU. Je třeba poznamenat, že tyto typy vozů se budou nadále vyrábět, ale v EU se již nebudou nabízet.

Od července 2024 musí normy splňovat všechna nově vyrobená vozidla, včetně vozidel stávajících modelových řad. Moderní auta se stále více stávají počítači na kolech a stejně jako ony musí být stále více chráněna proti nežádoucím útokům a sledování. Tradiční výrobci vozidel se tak čím dál víc stávají poskytovateli softwaru. A oblast IT bezpečnosti zde hraje rozhodující roli.

Pokud se chcete dozvědět, co všechno nové předpisy zahrnují, jak složité je se jim přizpůsobit, a hlavně jaké budou mít důsledky, přečtěte si článek v říjnovém Chipu. Je v prodeji od 18.9. 

Další témata Chipu 10/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme