Přejít k hlavnímu obsahu

Využijte sílu AI při kancelářské práci

Radek Kubeš 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: Firefly

Jak využít umělou inteligenci k usnadnění nebo rovnou automatizaci složitých úkolů, ke kterým používáme kancelářské aplikace? Ukážeme si, co zvládne Copilot v aplikacích Microsoft 365.

Chip 10/2024: Umělá inteligence (AI) dobývá stále nové oblasti našich počítačů. V aktuální fázi vývoje si generativní AI nachází cestu do naší každodenní kancelářské práce. Pozornost se přitom přesouvá od experimentálnějších a většinou čistě informativních dotazů na chatboty a kreativních projektů, jako jsou obrázky generované AI, k cílenému využití AI v softwaru pro produktivní práci, jako jsou programy Microsoft Word, Excel nebo PowerPoint. Možnosti platforem AI, jako je Copilot nebo ChatGPT, jsou ve spojení se softwarem pro produktivitu téměř neomezené.

Kvůli problémům s evropskou legislativou se Copilot dlouho objevoval jen v médiích, aniž by byl uživatelům v České republice a celkově v EU plně k dispozici. To se změnilo až letos na jaře, kdy začal Microsoft svého asistenta s AI postupně zpřístupňovat v rámci systému Windows 11 i v kancelářských aplikacích z Microsoft 365, jak se už delší dobu nazývá sada klasických kancelářských programů, společně s jejich online alternativami, dostupných na základě předplatného.

Kombinace Copilota, který je založen na velkém jazykovém modelu (Large Language Model, LLM) ChatGPT od společnosti Open AI, a kancelářského souboru Microsoft 365 je pro produktivní využití AI ideální. 
 

V našem článku v říjnovém Chipu se dozvíte, jak vás může AI podpořit v každodenní práci. Je v prodeji od 18. 9. 

Další témata Chipu 10/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme