Přejít k hlavnímu obsahu

Konec reklamy ve Windows 11

Radek Kubeš 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: iStock

Microsoft to ve Windows 11 opravdu přehání: reklamy se objevují v nastavení, v předinstalovaných programech i v nabídce „Start“. Můžete se tomu ale bránit. Ukážeme vám, jak ve Windows 11 reklamy blokovat.

Chip 10/2024: Snad všechny uživatele systému Windows dnes Microsoft hodně rozčiluje. Na jedné straně se blíží konec Windows 10 a Microsoft chce uživatele nalákat na přechod na Windows 11. Na druhé straně si nenechává ujít žádnou příležitost, jak uživatele Windows 11 naštvat. Aktuálním příkladem je intenzivní přesun reklam do tohoto operačního systému. Například na stránce s přehledem nastavení je výrazná reklama na Xbox Game Pass. Obzvlášť citlivě uživatelé reagují na reklamy v nabídce Start a Microsoftu se daří propašovat reklamy také do aplikací z výbavy Windows 11, například do jinak celkem oblíbeného Počasí. 

Pro Microsoft reklama ve Windows 11 z velké části znamená propagaci vlastních služeb. Tu se objeví trocha Xboxu, jinde špetka OneDrive a nesmí chybět ani upozornění na výhody předplatného Microsoft 365. Dále se zobrazují reklamy na aplikace z obchodu Microsoft Store, takže uživatelé mohou například v nabídce „Start“ vidět reklamu na prohlížeč Opera.

Jak se zbavit reklamy ve Windows 11 vám ukážeme v článku v říjnovém Chipu. Je v prodeji od 18. 9. 

Další témata Chipu 10/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme