Přejít k hlavnímu obsahu

Noste si Wi-Fi všude s sebou

Radek Kubeš 15.08.2024
info ikonka
Zdroj: iStock

Dlouhý dosah, bez potřeby elektrické zásuvky a s neustálým přístupem k síti: To nám slibují mobilní Wi-Fi routery vybavené baterií, které jsme důkladně otestovali.

Chip 10/2024: Na chalupě, u bazénu, na osamělých cestách: Wi-Fi routery s příjmem mobilního signálu se hodí na místech, kde běžně nemáte přístup k internetu pro všechna svá zařízení. V době sítí 5G se dosažitelné rychlosti přenosu dat již neliší od širokopásmového připojení v domácnostech. Jelikož jsou všechny tyto Wi-Fi routery vybaveny dobíjecí baterií, nepotřebují elektrickou zásuvku – alespoň tedy po delší dobu. 

Většina mobilních tarifů navíc zahrnuje objem dat, který lze využívat v rámci celé Evropy. Takže se mobilní Wi-Fi routery stávají ideálním společníkem na pracovní cesty i dovolené v zahraničí. Mobilní Wi-Fi router ale dobře poslouží i na zahradě, na stavbě nebo jako záloha primárního internetového připojení. V porovnání se smartphony v režimu tetheringu mají mobilní Wi-Fi routery obecně výrazně větší dosah, jsou rychlejší a vydrží v provozu déle než mobilní telefon vysílající signál Wi-Fi. 
 

Otestovali jsme celkem deset mobilních Wi-Fi routerů, z toho pět rychlých modelů s podporou sítí 5G. Výsledky najdete v říjnovém Chipu. Je v prodeji od 18. 9. 

Další témata Chipu 10/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme