Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dobré jsou notebooky s umělou inteligencí?

Michal Bareš 13.09.2024
info ikonka
Zdroj: Firefly

Nové čipy Snapdragon od Qualcommu slibují revoluci v noteboocích. Kombinují vysoký výkon, umělou inteligenci a mnohem nižší spotřebu. V laboratoři jsme vyzkoušeli první modely

Chip 10/2024: Qualcomm při představení nových SoC Snapdragon X Plus a X Elite nešetřil superlativy. Na veletrhu Computex 2024 americký výrobce nesliboval nic menšího než „znovuzrození počítačů“. Výjimečný výkon, více než jednodenní výdrž na baterii a aplikace s umělou inteligencí by měly přinést zcela nový uživatelský zážitek. Tato tvrzení opakují i Microsoft a skupina výrobců notebooků, mezi něž patří Acer, Asus, Dell, Lenovo, HP a Samsung.

My jsme si to chtěli ověřit, a proto jsme do testovacího centra přivezli čtyři zbrusu nové notebooky s procesory Snapdragon X. K nim jsme zařadili také dva notebooky Microsoft Surface, což nejsou notebooky v tradičním slova smyslu, ale takzvané 2v1 notebooky. Ty lze používat buď s klávesnicí jako notebook, nebo bez ní jako velmi velký tablet.

Všechna zařízení spadají do nejvyšší cenové a kvalitativní třídy, jejich ceny začínají na 40 990 Kč za Asus Vivobook S15 a 30 400 Kč za 13” Microsoft Surface Pro 11. Levnější Snapdragony by měly na trh dorazit později v tomto roce.

Další témata Chipu 10/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme