Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší smartphony za rozumné peníze

Pavel Trousil 16.09.2024
info ikonka
Zdroj: Výrobci

Zatímco nejvyšší liga se neustále posouvá do nových hardwarových výšin, střední třída si bere vše dobré, co zbylo z předchozího roku. Z toho pak dává dohromady mix výkonu, OLED a použitelných fotoaparátů – nakonec, co víc si přát?

Chip 10/2024: Otestovali jsme 25 smartphonů střední třídy s podporou 5G v cenovém rozmezí od 7 000 do 16 000 Kč. Nápadná je přitom vysoká kvalita v první desítce telefonů. Smartphony jako vítěz testu Samsung S23, Motorola ThinkPhone nebo nový Google Pixel 8a nabízejí takový výkon, displeje a vybavení, které se liší od prémiových zařízení jen v několika detailech. Vedle nich dokážou zaujmout i modely od Xiaomi (jako 13T Pro) a OnePlus.

Na spodním (cenovém) konci pak přichází většina modelů střední třídy s poměrně slabě vybavenými procesory. Pro uživatele, kterým na tom tolik nezáleží, může být ale i Samsung A35 za cenu od 6 500 Kč určitě hodný doporučení.
Kdo ale investuje o něco více, získá s naším cenovým tipem Xiaomi Poco X6 Pro za necelých 8 500 Kč skutečnou výhodnou koupi s pro tuto cenovou třídu špičkovým výkonem a brilantním OLED displejem. Všech 25 testovaných kandidátů najdete Chipu 10/2024 a snadno si vyberete ten nejlepší model pro vás i vaši kapsu.

Další témata Chipu 10/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme