Přejít k hlavnímu obsahu

Kempování s mobilními solárními elektrárnami

Pavel Trousil 16.09.2024
info ikonka
Zdroj: Výrobce

Napájecí stanice nabídnou téměř nekonečné množství energie na vaší dovolené v přírodě. Jsou vybaveny baterií a fotovoltaickými moduly a představují novou generaci přenosných generátorů energie. Ukážeme vám, jak najít ideální model.

Chip 10/2024: Už žádné hlučné a zapáchající elektrické generátory. Kdo dnes potřebuje elektřinu při kempování, spoléhá na sílu slunce místo na benzín nebo naftu. Nové solární generátory jsou tak mnohem lepší pro životní prostředí, zdraví i relaxaci.

V podstatě se skládají z dobíjecí baterie (akumulátoru) a různých připojení. Vstupní porty umožňují nabíjet baterii přes fotovoltaické moduly, 230voltovou zásuvku nebo auto. K výstupům lze připojit například ledničku, elektrickou motorovou pilu nebo třeba notebook.

Tím se liší od powerbank, jejichž kapacita stačí pouze na nabíjení smartphonu nebo tabletu, a jsou proto výrazně lehčí a kompaktnější. Zatímco powerbanka váží většinou několik set gramů a vejde se do kabelky, nabíjecí stanice označované také jako přenosné bateriové stanice váží několik kilogramů a k přepravě často potřebují držadla nebo kolečka. Jak vybrat tu správnou, se dozvíte v říjnovém Chipu.

Další témata Chipu 10/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme